[RDD] Sound card not present

Alex Hartman goober at goobe.net
Thu May 18 23:12:28 EDT 2017


Alsa only, no onboard sound. HP DL360 is a 1U xeon server.

On May 18, 2017 9:08 PM, "drew Roberts" <zotzbro at gmail.com> wrote:

> Alex,
>
> On Thu, May 18, 2017 at 8:47 PM, Alex Hartman <goober at goobe.net> wrote:
>
>> Hello,
>>
>> I recently installed Rivendell on a CentOS 7 minimal install per the
>> install scripts on github. I'm running into a problem with Rivendell
>> keeping the audio devices... somewhere? ALSA can always see it, AlsaConfig
>> sees it, it's active, and RD used it for the first 18 hours the machine was
>> running. The power went out, reboot, and now in RDAdmin, hosts, audio
>> resources, the card is "not present". Every 4 or 5 reboots it comes back,
>> but then will go away again if i shut down RDAirPlay or reboot again.
>>
>> Alsa always sees the device. (It's a Henry USB Matchbox, nothing more
>> than a USB HID device) It did this for PCIe sound cards, Axia drivers, etc.
>> Everything I can throw at it.
>>
>> The machine is a HP DL360 Gen6 "server class" machine.
>>
>> Anyone got any thoughts?
>>
>
> Does the  "server class" machine have an on board sound card? If so, are
> they swapping order?
>
> Are you running straight alsa or is jack in the mix?
>
>
>
>>
>> --
>> Alex Hartman
>>
>>
> all the best,
>
> drew
> --
> Enjoy great *Bahamian Music* at:
> Bahamain Or Nuttin - http://www.bahamianornuttin.com
> <http://www.bahamianornuttin.com/>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://caspian.paravelsystems.com/pipermail/rivendell-dev/attachments/20170518/fc07682f/attachment.html>


More information about the Rivendell-dev mailing list