[RDD] Sound card not present

drew Roberts zotzbro at gmail.com
Thu May 18 22:08:50 EDT 2017


Alex,

On Thu, May 18, 2017 at 8:47 PM, Alex Hartman <goober at goobe.net> wrote:

> Hello,
>
> I recently installed Rivendell on a CentOS 7 minimal install per the
> install scripts on github. I'm running into a problem with Rivendell
> keeping the audio devices... somewhere? ALSA can always see it, AlsaConfig
> sees it, it's active, and RD used it for the first 18 hours the machine was
> running. The power went out, reboot, and now in RDAdmin, hosts, audio
> resources, the card is "not present". Every 4 or 5 reboots it comes back,
> but then will go away again if i shut down RDAirPlay or reboot again.
>
> Alsa always sees the device. (It's a Henry USB Matchbox, nothing more than
> a USB HID device) It did this for PCIe sound cards, Axia drivers, etc.
> Everything I can throw at it.
>
> The machine is a HP DL360 Gen6 "server class" machine.
>
> Anyone got any thoughts?
>

Does the  "server class" machine have an on board sound card? If so, are
they swapping order?

Are you running straight alsa or is jack in the mix?



>
> --
> Alex Hartman
>
>
all the best,

drew
-- 
Enjoy great *Bahamian Music* at:
Bahamain Or Nuttin - http://www.bahamianornuttin.com
<http://www.bahamianornuttin.com/>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://caspian.paravelsystems.com/pipermail/rivendell-dev/attachments/20170518/436a41d6/attachment.html>


More information about the Rivendell-dev mailing list